Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Розмитнення "євроблях": штрафи діють, але обіцяють відтермінувати

22 серпня 2019, 13:40
398
0
Реклама

Із 22 серпня 2019 року діють нові штрафи за порушення при переміщенні транспортних засобів в митних режимах тимчасового ввезення і транзиту. Йдеться передусім про авто з іноземною реєстрацією, які переміщаються по Україні з порушенням митних режимів. Про це нагадали в ДФС.

До цього часу власники автомобілів з іноземною реєстрацією мали змогу оформити свої автівки та уникнути таких штрафів. Саме з цієї метою і відтермінували до серпня 2019 року посилену адмінвідповідальність за порушення при ввезенні транспортних засобів.

Нагадаємо: за новими правилами у разі перевищення строку доставки ТЗ особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тис. грн. Якщо строк перевищити більш ніж на 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектування ТЗ, розмір штрафу сягатиме 170 тис. грн або таке авто конфіскують.

Аналогічна відповідальність передбачена і при перевищенні строків тимчасового ввезення ТЗ особистого користування та комерційного призначення. Так, у разі перевищення від 20 до 30 діб - сума штрафу складатиме 85 тис. грн, понад 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектування ТЗ - 170 тис. грн або конфіскація.

Проте 21 серпня 2019 року під головуванням заступника Міністра інфраструктури відбулась нарада щодо вирішення питань розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацію. На ній нагадали, що Президент України ініціював відтермінувати запровадження зазначених штрафних санкцій. За результатами наради прийняли рішення утворити робочу групу. Вона за час відтермінування санкцій має розробити новий законопроект, що врегулює порядок розмитнення автомобілів.

За матеріалами сайтів ДФС та МІУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини