Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Самозайнята особа припиняє діяльність: коли подавати декларацію про доходи

27 серпня 2019, 11:10
250
0
Реклама

Податківці роз'яснили, за який період подавати декларацію про майновий стан і доходи самозайнятій особі.

Податкові декларації за базовий звітний період, що дорівнює календарному року для платників ПДФО, подають до 1 травня року, що настає за звітним (пп.49.18.4 ПКУ).

Чинним законодавством не передбачено особливих термінів подання декларації про майновий стан і доходи фізособам, стосовно яких проведено держреєстрацію припинення незалежної профдіяльності.

Тому фізособа, яка провадить незалежну профдіяльність, у разі її припинення, подає декларацію за результатами звітного року до 1 травня року, що настає за звітним.

Зверніть увагу! Декларацію подану у термін, інший ніж за "календарний рік", вважають неподаною, оскільки фізособи. які провадять незалежну профдіяльність, не подають декларації за інші звітні періоди ніж звітний рік.

У разі отримання відмови контролюючого органу у прийнятті декларації, платник податків має право подати нову декларацію.

За повідомленням ГУ ДФС у м. Києві

Як декларують свої доходи громадяни - платники ПДФО та військового збору, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Порядок подання податкової декларації про майновий стан і доходи".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини