Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПДВ і "круті" автономери

28 серпня 2019, 10:30
266
0
Реклама

На думку ДФС, операція з постачання послуг із видачі (заміни) номерних знаків, що видаються за бажанням власників легкових автомобілів та містять визначену комбінацію, оподатковується ПДВ у загальновстановленому порядку за ставкою 20%. А все тому, що на сьогодні згідно з положеннями Переліку № 795 не визначено обов'язковості отримання (надання) таких послуг.

А під постачанням послуг для цілей ПДВ розуміється будь-яка операція, що не є постачанням товарів, чи інша операція з передачі права на об'єкти права інтелектуальної власності та інші нематеріальні активи чи надання інших майнових прав стосовно таких об'єктів права інтелектуальної власності, а також надання послуг, що споживаються в процесі вчинення певної дії або провадження певної діяльності (пп. 14.1.185 ПКУ).

Разом з цим згідно з пп. 197.1.18 ПКУ звільняють від оподаткування ПДВ операції з постачання державних платних послуг фізичним або юридичним особам органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, а також іншими особами, уповноваженими такими органами або законодавством надавати зазначені послуги, обов'язковість отримання (надання) яких установлюється законодавством, включаючи плату за реєстрацію, видачу ліцензії, сертифікатів у вигляді зборів, державного мита тощо.

Для застосування режиму звільнення від оподаткування ПДВ, визначеного пп. 197.1.18 ПКУ, необхідне одночасне виконання таких умов:

· послуги повинні надавати органи виконавчої влади і місцевого самоврядування, а також інші особи, уповноважені такими органами або законодавством надавати зазначені послуги;

· послуги, які надають, повинні бути платними;

· обов'язковість отримання фізичними і юридичними особами послуг повинна бути встановлена законодавством;

· кошти за надані послуги у повному обсязі повинні надходити до бюджету.

Джерело: ІПК ДФС від 16.08.2019 р. № 3841/5/99-99-15-03-02-16/ІПК

Про те, як відображати в обліку витрати на техобслуговування авто, читайте в матеріалі газети «Інтерактивна бухгалтерія».

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини