Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На розблокування ПН подали не всі документи - алгоритм дій від ДФС

28 серпня 2019, 12:10
460
0
Реклама

ДФС роз'яснила, чи можна подати додаткові письмові пояснення та/або копії документів до заблокованої податкової накладної/розрахунку коригування, якщо відповідні документи вже були подані на розгляд комісії, але рішення ще не прийняли.

Чинним законодавством така можливість не передбачена. Тому подавати додаткові письмові пояснення та/або копії документів до заблокованої податкової накладної/розрахунку коригування, якщо платник податку вже подав відповідні документи на розгляд комісії, не можна.

Як альтернативу контролери пропонують оскаржувати рішення комісії регіонального рівня про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН в адміністративному або судовому порядку, а рішення комісії центрального рівня - у судовому порядку.

Джерело: роз'яснення ДФС у категорії 101.17 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Нагадаємо, що з 08.08.2019 уведені в дію оновлені критерії ризиковості для блокування податкових накладних. Що ж саме в них змінилося можна дізнатися із матеріалу "Критерії ризиковості для блокування податкових накладних: що змінилося з 08.08.2019" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини