Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Товар доставляє перевізник: на яку дату виникають ПДВ-зобов’язання

28 серпня 2019, 14:45
328
0
Реклама

ДФС роз'яснила, на яку саме дату визнавати податкові зобов'язання з ПДВ за операціями з постачання товарів у разі, якщо доставку товару покупцю постачальник здійснює із залученням транспортного перевізника.

У разі постачання товарів, оплата за які не відбулася і якщо постачальник не визначає податкові зобов'язання за касовим методом, датою виникнення податкових зобов'язань з ПДВ вважається дата, на яку припадає початок передачі товару від постачальника:

• або безпосередньо покупцю;

або організації, яка здійснюватиме доставку цього товару покупцю будь-яким способом (перевезення, пересилання тощо).

Підтвердженням дати, на яку припадає початок передачі (переміщення) товару, є дата, вказана у документах на перевезення (переміщення, пересилання) товару. Такі документи відповідно до ст. 307 ГКУ оформляють в установленій формі зі складанням комплекту перевізних документів з урахуванням виду транспорту, яким здійснюють перевезення.

Джерело: ІПК ДФСУ від 14.08.2019 р. № 3793/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Більше про визначення податкових зобов'язань з ПДВ читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Податкові зобов'язання" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини