Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У відрядження без наказу: чи може турзбір сплатити роботодавець

29 серпня 2019, 11:10
318
0
Реклама

Херсонські податківці розглянули ситуацію, коли відряджений працівник не надав у місці проживання (ночівлі) наказ про відрядження, у зв'язку з чим йому нарахували турзбір. Вони роз'яснили, чи може підприємство замість працівника сплатити турзбір у безготівковій формі;

Фіскали вказали, що ПКУ не обмежує право підприємства сплачувати турзбір замість своїх працівників. Але на момент розміщення відрядженого працівника у місці проживання (ночівлі) повинен бути оплачений турзбір та має бути документ, який це підтверджує.

Також вони зазначили, що у податкового агента як суб'єкта ведення бухобліку та нарахування податкових зобов'язань із турзбору має бути первинний документ, який містить відомості про сплату йому певної суми коштів платником турзбору.

Джерело: повідомлення ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

До вашої уваги - огляд найгарячіших питань, пов'язаних зі сплатою туристичного збору у статті газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини