Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можуть особі, визнаній банкрутом, нараховувати фінансові санкції

29 серпня 2019, 12:00
346
0
Реклама

Верховний Суд вказав, коли відбувається припинення нарахування економічних санкцій за всіма видами заборгованості у разі визнання суб'єкта господарювання банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Слуги Феміди наголосили, що за період, коли суб'єкт господарювання був визнаний банкрутом та була відкрита ліквідаційна процедура, до нього НЕ можуть бути застосовані фінансові санкції за порушення податкового законодавства (ч. 1 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14.05.1992 р. № 2343-XII. Водночас суд відмітив: наслідки ліквідаційної процедури стосуються всіх вимог кредиторів, включаючи і поточних. З дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута.

Джерело: постанова Верховного суду від 25.06.2019 р. у справі № 826/22478/15

Про інші цікаві рішення ВС можна почитати у матеріалі "Огляд судової практики Верховного Суду в податкових спорах. Липень-2019" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини