Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Декриміналізувати фіктивне підприємництво запропонували в "Слуга народу"

2 вересня 2019, 14:00
1508
0
Реклама

Наявність кримінальної відповідальності за фіктивне підприємництво вже давно є одним із способів тиску на бізнес в Україні. Тож народні обранці від монобільшості в Парламенті вирішили декриміналізувати фіктивне підприємництво.

Для цього уже зареєстрували законопроект № 1080 від 29.08.2019 р.

Він пропонує внести зміни до Кримінального кодексу України, згідно з якими виключити його ст. 205. Нагадаємо, що згідно цієї статті кримінально караним визнають створення або придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юросіб) з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення видів діяльності, щодо яких є заборона.

Водночас підвищать суму для кваліфікації кримінального правопорушення за ухилення від сплати податків до бюджету. Під значним розміром коштів будуть розуміти суми податків, зборів і інших обов'язкових платежів, які в 3000 і більше разів перевищують НМДГ (у 2019 році - 2881500 грн), під великим розміром коштів - в 5000 і більше разів перевищують НМДГ (у 2019 році - 4 802 500 грн), під особливо великим розміром коштів - в 7000 і більше разів перевищують НМДГ (у 209 році - 6 723 500 грн).

Джерело: законопроект № 1080 про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес.

Кого податківці вважають посадовими особами? Про це читайте у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини