Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкові наслідки виплати доходу нерезиденту через посередника

4 вересня 2019, 08:30
437
0
Реклама

Податківці роз'яснили, як діяти резиденту у разі проведення виплати прибутку від операцій з цінними паперами нерезиденту через нерезидента-посередника.

Вони вказали: якщо прибуток від зазначених операцій отримує нерезидент-посередник (номінальний отримувач доходів) для перерахування їх іншим нерезидентам (фактичним власникам доходу), то резидент не має підстав застосовувати преференції чинних міжнародних договорів з країнами резиденції бенефіціарних (фактичних) отримувачів (власників) такого прибутку.

Нагадаємо, що резидент-податковий агент має право самостійно застосувати звільнення від оподаткування або зменшену ставку податку, передбачену відповідним міжнародним договором України на час виплати доходу нерезиденту. Однак зазначене право виникає лише за умови, якщо такий нерезидент є бенефіціарним (фактичним) отримувачем (власником) доходу і є резидентом країни, з якою укладено міжнародний договір України (п. 103.2 ПКУ).

За даними сайту Офісу великих платників податків ДФС

Корисну інформацію про те, як оподатковувати операції з нерезидентами можна знайти тут.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини