Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фізособи-банкрути будуть повідомляти про власне і родичів майно та доходи

4 вересня 2019, 09:30
1589
0
Реклама

Мінюст затвердив форму Декларації про майновий стан боржника у справі про неплатоспроможність.

Згідно з Кодексом України з процедур банкрутства таку декларацію подають для відкриття провадження у справах про неплатоспроможність боржника - фізичної особи, фізособи - підприємця.

Декларація про майновий стан подає боржник за три роки (за кожен рік окремо), що передували поданню до суду заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність. Декларація повинна містити інформацію щодо майна, доходів та витрат боржника і членів його сім'ї, що перевищують 30 розмірів мінімальної заробітної плати (у 2019 році це становить 125190 грн).

До членів сім'ї боржника належать:

- особи, які перебувають у шлюбі з боржником (у т. ч. якщо шлюб розірвано протягом трьох років до дня подання декларації),

- їхні діти (у т. ч. і повнолітні),

- їхні батьки,

- особи, які перебувають під опікою чи піклуванням боржника,

- інші особи, які спільно з ним проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки (крім осіб, взаємні права та обов'язки яких з боржником не мають характеру сімейних), у т. ч. особи, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі.

Декларації заповнюють власноруч або з використанням засобів комп'ютерної техніки українською мовою. Подають її до господарського суду у паперовому вигляді або засобами електронного зв'язку в електронній формі.

Наказ набирає чинності з дня введення в дію Кодексу України з процедур банкрутства, тобто 22 жовтня 2019 року, але не раніше дня офіційного опублікування цього наказу.

Джерело: наказ Мінюсту від 21.08.2019 р. № 2627/5

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини