Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бути чи не бути уніфікованій митній декларації

4 вересня 2019, 13:45
601
0
Реклама

Зміни стосуються уніфікованої митної квитанції. Цей законопроект вже подавався Кабміном до ВРУ восьмого скликання та у квітні 2017 року навіть був прийнятий у першому читанні. Зараз законопроект зареєстровано заново.

Передбачається, що уніфікована митна квитанція (далі - УМК) - це документ встановленої форми, що засвідчує факт справляння митним органом грошових коштів, прийняття грошової застави, передачі йому товарів, транспортних засобів на зберігання тощо. Форму та порядок її застосування має затвердити Мінфін.

Серед випадків, коли передбачається застосування УМК: прийняття митними органами грошових коштів на відшкодування витрат за зберігання товарів, транспортних засобів на складах, справляння митних платежів у готівковій формі, прийняття митним органом грошової застави тощо.

Водночас варто зауважити, що за висновком Головного юридичного управління Апарату ВРУ, даним у травні 2017 року, цей законопроект потребував суттєвого доопрацювання.

Джерело: законопроект № 0924 від 29.08.2019 р.

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини