Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ринок ЄС знову відкритий для українських овочів та фруктів

12 вересня 2019, 12:15
302
0
Реклама

За зверненням Держпродспоживслужби Європейська Комісія включила Україну до переліку країн, які можуть експортувати овочі та фрукти до Європейського Союзу.

Держпродспоживслужба звернулася до Європейської Комісії із запитом щодо визнання всієї України країною, вільною від певних карантинних організмів відповідно до Директиви Ради ЄС 2019/523, яка набрала чинності 1 вересня 2019 року. Директива стосується постачання яблук, груш, слив, томатів, баклажанів, перцю та інших видів продукції.

Згідно з Директивою всі країни, що не входять до Європейського Союзу, зобов'язані офіційно оголосити про відсутність у них випадків виявлення певних карантинних організмів.

Після розгляду звернення Держпродспоживслужби Європейська Комісія включила Україну до переліку країн, яким дозволено експорт овочів і фруктів без додаткових нетарифних бар'єрів.

Джерело: повідомлення на офіційному веб-сайті КМУ - "Урядовий портал"

Про облік операцій у ЗЕД читайте в матеріалах рубрики "Аналітичні матеріали"/"Зовнішньоекономічна діяльність" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини