Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держдивіденди, погашення боргу, отримання пояснень – нові функції податківців

16 вересня 2019, 14:40
321
0
Реклама

Одне із запланованих нововведень нової влади - розширення функцій контролюючих органів, які прямо чи опосередковано стосуються платників податків.

Так, законопроект № 1210 від 30.08.2019 р. "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві" передбачає, зокрема, наступне:

- новими функціями контролюючих органів стануть контроль нарахування та сплати до бюджету частини чистого прибутку (доходу) і дивідендів на державну частку відповідними державними чи комунальними підприємствами, об'єднаннями підприємств;

- до функцій Мінфіну додадуть здійснення процедур взаємного узгодження відповідно до міжнародних договорів України про уникнення подвійного оподаткування;

- у ПКУ до функцій контролюючих органів додадуть облік платників ЄСВ та виключать забезпечення обліку суб'єктів ЗЕД, вирішення відповідно до МКУ питань митного компромісу.

Детальніше про ці та інші нововведення, які прописані в законопроекті №1210, а також про їх "плюси" і "мінуси" читайте тут.

Джерело: законопроект № 1210 від 30.08.2019 р. "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві"

Про інші новації, які принесуть українцям у сфері оподаткування законопроекти № 1210 та № 1209, читайте у новинах:

- "Спрощену систему кардинально не змінюватимуть, а лише "відшліфують";

- "Покращення" щодо ПДВ принесуть нові штрафи для платників";

- "Податки з продажу фізособами нерухомості та авто суттєво збільшать";

- "За несплату податків каратимуть залежно від вини";

- "Про недоїмку з ЄСВ повідомлятимуть по-новому";

- "QR-код іде на зміну паперовим розрахунковим документам".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини