Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП-загальносистемник оплатив бухгалтерські послуги: чи будуть податкові витрати

17 вересня 2019, 09:45
918
0
Реклама

Чи можна віднести до витрат підприємця, що перебуває на загальній системі оподаткування, вартість понесених бухгалтерських послуг - на це питання дали відповідь податківці ДПС у Рівненській області.

Так, перелік витрат, безпосередньо пов'язаних з отриманням доходів ФОП-загальносистемником, встановлено п. 177.4 ПКУ.

До зазначених витрат, зокрема, належать інші витрати, до складу яких включаються витрати, що пов'язані з веденням господарської діяльності, які не зазначені в пп. 177.4.1 - 177.4.3 ПКУ. До них належать витрати:

? на відрядження найманих працівників,

? на послуги зв'язку, реклами, плати за розрахунково-касове обслуговування,

? на оплату оренди, ремонт та експлуатацію майна, що використовується в господарській діяльності,

? на транспортування готової продукції (товарів), транспортно-експедиційні та інші послуги, пов'язані з транспортуванням продукції (товарів), вартість придбаних послуг, прямо пов'язаних з виробництвом товарів, виконанням робіт, наданням послуг (пп. 177.4.4 ПКУ).

Таким чином, фіскали зробили висновок: ФОП на загальній системі оподаткування не має права віднести до складу витрат бухгалтерські послуги, надані на його користь іншим суб'єктом господарювання.

Джерело: повідомлення ГУ ДПС у Рівненській області

Раніше це питання вже піднімали, зокрема в ІПК ДФСУ від 07.06.2017 р. № 517/С/99-99-13-01-02-14/ІПК. У коментованій консультації податківці стверджують, що оскільки перелік витрат у профільних п. 177.4 ПКУ та Порядку № 481 не містить витрати на бухгалтерські послуги, тому останні не можна включати до витрат ФОП-загальносистемника. Читайте про це у статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини