Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи є доходом ФОП-єдинника курсові різниці при продажу іноземної валюти

19 вересня 2019, 09:30
3104
0
Реклама

ДПСУ нагадала, як підприємцям на спрощеній системі оподатковувати дохід, отриманий в інвалюті

Для ФОП усі вартісні показники, що включаються до доходу, відображаються у національній валюті України. Показники, виражені в іноземній валюті, слід перераховувати у національну валюту за офіційним курсом гривні до іноземних валют, встановленим НБУ на дату їх отримання. Розрахунок курсової різниці, яка виникає при продажу іноземної валюти ФОП, та включення такої курсової різниці до доходу платника єдиного податку, нормами ПКУ не передбачено.

Водночас контролери завважили: відповідно до пп. 165.1.51 ПКУ доходи від операцій з валютними цінностями (крім цінних паперів), пов'язаних з переходом права власності на такі валютні цінності, не включаються до розрахунку загального оподатковуваного доходу фізособи.

Джерело: ІПК ДПСУ від 13.09.2019 р. № 215/6/99-00-04-07-03-15/ІПК

Про облік курсових різниць юрособами на спрощеній системі можна почитати у матеріалі "Курсові різниці в юрособи-єдинника: чи виникає дохід" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини