Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підвищили розміри штрафів за умисне ухилення від сплати податків і зборів

24 вересня 2019, 13:00
4296
0
Реклама

Нагадаємо, що в середині вересня парламент ухвалив Закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес".

Про які зміни йдеться ми вже коротко повідомляли. Зараз лише підведемо підсумок.

По-перше, з Кримінального Кодексу України виключать ст. 205, яка встановлює кримінальну відповідальність за створення або придбання фіктивного підприємства для прикриття незаконної діяльності або здійснення видів діяльності, щодо яких є заборона.

По-друге, підвищать суму для кваліфікації кримінального правопорушення за ухилення від сплати податків до бюджету.

По-третє, підвищать розміри штрафів за умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів).

Так, якщо ці діяння, вчинені службовою особою підприємства (установи, організації,) або фізособою-підприємцем, призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у значних розмірах, - каратимуть штрафом від 3 до 5 тис. НМДГ (раніше було від 1 до 2 тис НМДГ) або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За ті самі діяння, вчинені за попередньою змовою групою осіб, або якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у великих розмірах, - каратимуть штрафом від 5 до 7 тис НМДГ (раніше було від 2 до 3 тис НМДГ) з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

Закон набирає чинності з 25.09.2019 р.

Джерело: Закон України "Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес" № 101-IX від 18.09.2019 р.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини