Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перехід на контракти і дистанційна робота держслужбовців – вже незабаром

25 вересня 2019, 12:15
907
0
Реклама

Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади" від 19.09.2019 р.

№ 117-IX внесе низку суттєвих змін до Законів України "Про державну службу", "Про Кабінет Міністрів України" та "Про центральні органи виконавчої влади".

Зміни стосуються обмеження дії законодавства про працю на державну службу, спрощення порядку прийняття на державну службу та звільнення з неї, підвищення відповідальності державних службовців за досягнення результатів їх діяльності тощо.

Також закон передбачає запровадження контрактної державної служби та дистанційної роботи держслужбовців. Так, контракт про проходження державної служби укладатимуть на строк до трьох років. Детальніше про це читайте тут.

Водночас законотворці прописали зміни і в системі оплати праці держслужбовців. Вони відкоригували механізм встановлення посадових окладів державних службовців, виплати надбавок, доплат, премій та компенсацій.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування (станом на 25.09.2019 р. не опублікований), окрім положень про контракт, які набудуть чинності з 01.01.2020 р.

Джерело: Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади" від 19.09.2019 р. № 117-IX

Про те, як призначатимуть пенсію держслужбовцям із 1 січня 2020 року, читайте в матеріалі газеті "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини