Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці окреслили коло доходів єдинника-турагента

26 вересня 2019, 09:00
569
0
Реклама

Об'єктом оподаткування туристичного агента - платника єдиного податку є вся сума агентської винагороди, отримана від туристичного оператора. На цьому наголосили фахівці ДПСУ в ІПК від 19.09.2019 р. № 303/6/99-00-04-07-03-15/ІПК та водночас нагадали деякі правила заповнення Книги обліку доходів (далі - Книга).

У графах 2 - 6 Книги щоденно відображають дохід від провадження господарської діяльності, що оподатковується за ставками, встановленими відповідно до пп. 2 п. 293.3 ПКУ, із сумарним підсумком за місяць, квартал, рік, зокрема отримана сума коштів за продані товари, виконані роботи, надані послуги протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (окремо в готівковій та безготівковій), матеріальній або нематеріальній формі.

Записи у Книзі виконують за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід, зокрема про кошти, які надійшли на поточний рахунок платника податку та/або які отримано готівкою, вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг).

Дані Книги використовує платник податку для заповнення податкової декларації з єдиного податку.

Отже, у податковій декларації платник єдиного податку (туристичний агент) зазначає суму отриманої винагороди повіреного (агента), яка має відображатися у графі 6 Книги.

Джерело: ІПК ДПСУ від 19.09.2019 р. № 303/6/99-00-04-07-03-15/ІПК

Туроператорам та турагентам, що застосовують спрощену систему оподаткування, цікавим може бути матеріал "Туризм і єдиний податок: межі дозволеного, правила та застереження" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини