Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено номенклатуру товарів: алгоритм заповнення розрахунку коригування від ДПС

27 вересня 2019, 15:15
909
0
Реклама

Тернопільські податківці нагадали, що у разі зміни номенклатури товарів/послуг у розрахунку коригування першим рядком слід анулювати показники податкової накладної, які змінюються, і додати нові рядки з новою номенклатурою.

Так, у першому рядку табличної частини (розділ Б) розрахунку коригування зі знаком "-" слід зазначати показники рядка податкової накладної, опис (номенклатура) товарів/послуг за яким змінюється (такий рядок "обнуляють").

У графі 1.2 цього рядка в обов'язковому порядку вказують порядковий номер (номер за порядком) рядка податкової накладної, що коригують.

У графі 2.1 зазначають код причини коригування 104, а у графі 2.2 - групу коригування.

Показники опису (номенклатури) товарів/послуг, які постачаються на заміну тих, що були вказані у раніше складеній податковій накладній, слід зазначати в розрахунку коригування новими рядками як одна або кілька нових (змінених) товарних позицій (номенклатури).

У графі 1.2 розрахунку коригування таким новим товарним позиціям присвоюють нові чергові порядкові номери рядків, яких не було в податковій накладній, що коригують.

У графі 2.1 зазначають код причини коригування 104, а у графі 2.2 - групу коригування, що зазначена у графі 2.2 першого рядка.

Аналогічно заповнюють і розрахунок коригування на виправлення помилки в описі (номенклатурі) товарів/послуг.

Джерело: повідомлення на веб-сайті ГУ ДПС у Тернопільській області

Більше про виправлення помилок в податкових накладних читайте в матеріалі "Виправлення помилок у податкових накладних: як скласти розрахунок коригування" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини