Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обласні ради виключать із процесу схвалення планів формування територій громад

30 вересня 2019, 08:15
376
0
Реклама

Уряд схвалив проект змін до Закону "Про добровільне об'єднання територіальних громад", які мають дати можливість прискорити формування перспективних планів спроможних громад. Цей Закон регулює відносини, що виникають у процесі добровільного об'єднання територіальних громад сіл, селищ, міст, а також добровільного приєднання до об'єднаних територіальних громад.

Законопроектом пропонується:

- доповнити перелік умов добровільного об'єднання територіальних громад вимогою щодо здійснення цього процесу відповідно до перспективних планів формування територій громад у регіонах України;

- спростити механізм затвердження перспективних планів формування територій громад шляхом виключення стадії їх схвалення відповідними обласними радами.

Завдяки змінам Кабмін сподівається подолати негативну ситуацію, коли внаслідок блокування на обласному рівні процесу розробки та/або схвалення перспективних планів, відсутній перспективний план формування територій громад певної області. А тим самим - гальмується об'єднання територіальних громад.

Раніше ми вже повідомляли за якими ставками платникам сплачувати земподаток при об'єднанні сільських рад в ОТГ та чи потрібно платникам місцевих податків змінювати місце обліку у разі створення ОТГ.

Джерело: Урядовий портал

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини