Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За відсутність інформації про кінцевих бенефіціарних власників хочуть штрафувати суворіше

30 вересня 2019, 12:15
924
0
Реклама

Уряд пропонує збільшити розмір штрафу за неподання у відведені строки інформації про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юрособи. Якщо наразі такий штраф складає від 300 до 500 НМДГ (від 5100 до 8500 грн), то після ухвалення урядового законопроекту № 2179 він зросте до 1000-3000 НМДГ (17000-51000 грн).

Але і це не все. Юросіб хочуть зобов'язати подавати держреєстратору інформацію про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) в розширеному обсязі та структуру власності.

Задля підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) щорічно, починаючи з наступного року з дати держреєстрації юрособи, протягом 14 календарних днів потрібно буде подавати такі документи:

1) заяву про підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера);

2) структуру власності за формою та змістом, визначеними відповідно до законодавства;

3) витяг, виписку чи інший документ з торговельного, банківського, судового реєстру тощо, що підтверджує реєстрацію юрособи - нерезидента в країні її місцезнаходження - у разі якщо засновником юрособи є юрособа - нерезидент;

4) нотаріально посвідчену копію документу, що посвідчує особу, яка є кінцевим бенефіціарним власником (контролером) юрособи - для фізособи - нерезидента та, якщо такий документ оформлений без застосування засобів Єдиного державного демографічного реєстру, - для фізособи - резидента.

Джерело: законопроект "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" № 2179 від 25.09.2019 р.

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини