Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сьогодні – останній день розрахунку дрібними монетами

30 вересня 2019, 16:30
397
0
Реклама

Уже завтра - з 01 жовтня 2019 року - монети 1, 2 та 5 копійок перестануть бути платіжним засобом в Україні. Таким чином, сьогодні - останній день, коли такі монети прийматимуть під час розрахунків готівкою за товари та послуги.

Водночас громадяни зможуть без обмежень та безкоштовно обміняти ці монети на монети та банкноти інших номіналів упродовж наступних трьох років:

- упродовж першого року з дати вилучення їх з обігу - до 30 вересня 2020 року включно - в усіх відділеннях українських банків;

- упродовж трьох років з дати вилучення їх з обігу - до 30 вересня 2022 року включно - у Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзенбанк Аваль).

Крім того, розпочнеться поступове вилучення з обігу монет номіналом 25 копійок. На відміну від 1, 2 та 5 копійок, 25 копійок поки що залишаться у готівковому обігу. Ними можна буде розраховуватися. Але ті монети, що потраплятимуть у банки, не повертатимуться назад у обіг і поступово їх ставатиме все менше.

Джерело: сайт НБУ

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини