Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки хоче позбутися Правил роздрібної торгівлі алкоголем

1 жовтня 2019, 11:00
363
0
Реклама

Запропонований для громадського обговорення проект передбачає втрату чинності Правилами роздрібної торгівлі алкогольними напоями та іншими нормативно-правовими актами Кабміну, що вносили зміни до указаних положень. Причина - Правила переважно дублюють норми законів, вони ще й встановлюють додаткові вимоги регулювання, які суперечать актам вищої юридичної сили та втратили свою актуальність.

У разі ухвалення рішення про втрату Правилами кане в Лету, скажімо, їх норма, якою передбачено, що технологічні, калькуляційні картки на коктейлі погоджуються із санітарно-епідеміологічною службою, затверджуються керівником підприємства та бухгалтером. До того ж, зараз Правилами встановлюються необґрунтовані вимоги щодо працівників суб'єкта господарювання, які безпосередньо здійснюють зберігання та продаж алкогольних напоїв.

Утім, не слід думати, що зі скасуванням Правил роздрібна торгівля алкоголем залишиться неврегульованою: фактично норми щодо відповідної господарської діяльності знайдемо в багатьох чинних актах - ПКУ, Законах № 481, про вимоги до харчових продуктів, про захист прав споживачів, про РРО тощо, а також у Порядку торговельної діяльності та Правилах ресторанного господарства.

Джерело: сайт Мінекономіки

Більше про особливості обліку в торгівлі читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"Галузевий путівник"/"Торгівля, ГоРеКа" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини