Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Первинні документи потрібно пред’являти контролерам вчасно

1 жовтня 2019, 12:15
379
0
Реклама

Надання первинних документів поза межами строку, встановленого абз. 2 п. 44.7 ПКУ, не спростовує висновок контролюючого органу про не підтвердження підприємством показників податкового обліку відповідними документами. Таку позицію, висловлену судами попередніх інстанції, підтримав Верховний Суд у постанові від 06.08.2019 р. у справі № 160/8441/18.

За обставинами справи первинні документи були подані платником податків разом зі скаргою на податкове повідомлення-рішення в процедурі адміністративного оскарження. Однак суд завважив, що надання платником податків фінансово-господарських документів під час проведення перевірки є необхідною умовою підтвердження правомірності задекларованих платником показників податкового обліку. Позивач не надав документи для проведення перевірки, в тому числі, й у строк, визначений абз. 2 п. 44.7 ПКУ. Тому у контролюючого органу були законні підстави провести перевірку з використанням наявної у нього податкової інформації щодо задекларованих позивачем сум податкового кредиту та визнати ці суми не підтвердженими документально.

Джерело: постанова Верховного Суду від 06.08.2019 р. у справі № 160/8441/18

Увазі суб'єктів господарювання пропонуємо матеріал "Порядок надання документів для перевірки" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини