Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зменшили кількість ліцензій, а штрафи збільшили – парламент прийняв Закон

7 жовтня 2019, 11:25
1837
0
Реклама

Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку ліцензування господарської діяльності" (законопроект № 1060 від 29.08.2019 р.)

Прийнятий законопроект передбачає, зокрема:

- розширення переліку підстав для анулювання ліцензії (у випадку визнання недієздатним, обмеження в дієздатності, визнання безвісно відсутнім, оголошення померлим ліцензіата; наявності акту про не усунення ліцензіатом протягом строку зупинення дії ліцензії порушень, що були підставою для її зупинення);

- виключення підстави для анулювання ліцензії у випадку несплати ліцензіатом за видачу ліцензії.

Вонночас відмітимо, що законопроект містить низку змін до норм КпАП. Зокрема, передбачає коригування диспозицій та санкцій статей щодо порушень, дотичних ліцензованих видів господарської діяльності, нерідко - в сторону збільшення штрафів. З'являться і нові штрафи, зокрема, за провадження господарської діяльності у період зупинення дії ліцензії, якщо це не передбачено законодавством, - від 17 тис. до 34 тис. грн.

Детальніше про те, що приховує законопроект № 1060 читайте тут.

Закон набере чинності через два місяці з дня його опублікування.

Джерело: веб-портал ВРУ

Для провадження деяких видів підприємницької діяльності необхідною умовою є не лише держреєстрація як суб'єкта підприємницької діяльності, а й отримання відповідної ліцензії. Остання, як відомо, у всі часи вимагала особливих облікових рішень Читайте про це у статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини