Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріусам, адвокатам та бухгалтерам - спрощене оподаткування

8 жовтня 2019, 10:00
3247
0
Реклама

Законопроект пропонує внести зміни до ПКУ щодо оподаткування самозайнятих осіб, які провадять незалежну професійну діяльність. Йдеться про таку діяльність як наукова, літературна, артистична, художня, освітня або викладацька, лікарська, нотаріальна, адвокатська діяльність, діяльність арбітражних керуючих (розпорядники майна, керуючі санацією, ліквідатори), діяльність приватних виконавців, аудиторів, бухгалтерів, інженерів. Саме для таких самозайнятих фізосіб хочуть дозволити бути платником єдиного податку другої та третьої груп без реєстрації фізособою-підприємцем.

Так, проект передбачає, що скористатися таким правом зможуть фізособи, які провадять незалежну профдіяльність, одразу після держреєстрації незалежної професійної діяльності у відповідному уповноваженому органі, та отримання свідоцтва про реєстрацію чи іншого документа (дозволу, сертифіката тощо), що підтверджує право фізособи на провадження зазначеної діяльності. Якщо такі фізособи до закінчення місяця, в якому відбулася держреєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для другої або третьої групи, їх вважатимуть платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася держреєстрація.

Джерело: законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування самозайнятих осіб, які провадять незалежну професійну діяльність" выд 02.10.2019 р. № 2200

Про те, чи може адвокат бути найманим працівником, читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини