Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Водійські права без автошколи можуть стати реальністю

8 жовтня 2019, 11:30
1697
0
Реклама

Зараз Порядок № 487 визначає лише один варіант підготовки водіїв - в акредитованих закладах, що зареєстровані в територіальних органах з надання сервісних послуг МВС. А допуск до складання теоретичного і практичного іспиту здійснюється виключно за наявності свідоцтва про закінчення такого закладу (автошколи). На думку авторів законопроекту, такий порядок суперечить вимогам Закону про дорожній рух, через що будь-яка особа, яка бажає отримати право керування, вимушена користуватися послугами учбових закладів (автошкіл).

Проект закону передбачає надання учасникам дорожнього руху додаткового права на здобуття необхідних майбутньому водію теоретичних знань через самостійне опанування їх змісту у відповідності до типових навчальних програм з правом подальшого визначення рівня знань шляхом особистого допуску (незалежного від закладів) до складання теоретичного іспиту без надання свідоцтва про навчання у закладі.

Однак особа, що пройшла самопідготовку та не склала теоретичний іспит, буде допускатися до повторного складання іспиту не раніше ніж через 3 місяця з моменту складання попереднього іспиту.

Також хочуть встановити заборону навчання водінню осіб, які не склали теоретичний іспит, на автомобільних дорогах та вулицях загального користування.

Джерело: законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про дорожній рух" щодо створення належних умов для реалізації права громадян на допуск до складання іспиту, керування транспортними засобами та підвищення рівня підготовки водіїв" від 02.10.2019 р. № 2201

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини