Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Премію за попередній місяць нарахували у поточному місяці: як оподатковувати

9 жовтня 2019, 14:15
2880
0
Реклама

Премії, які нараховують працівнику, включають до складу зарплати і оподатковують за ставкою 18% у тому місяці, в якому їх нарахували. Про це нагадали в ГУ ДПС у Запорізькій області.

Доплати, надбавки, гарантійні і компенсаційні виплати, передбачені чинним законодавством, а також премії, пов'язані з виконанням виробничих завдань і функцій, відносять до фонду додаткової зарплати (п. 2.2 Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Держкомстату України від 13.01.2004 р. № 5).

Якщо виплати з фонду оплати праці нараховують за попередній період, зокрема у зв'язку з уточненням кількості відпрацьованого часу, виявленням помилок, їх відображають у фонді оплати праці того місяця, у якому їх нарахували (пп. 1.6.2 Інструкції № 5).

Отже, премії включаються до складу зарплати і оподатковують у тому місяці, в якому (а не за який) їх нарахували.

За повідомленням ГУ ДПС у Запорізькій області

Як розробити, затвердити та застосовувати Положення про преміювання читайте в газеті "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини