Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна у первинних документах визначати ціну в інвалюті

10 жовтня 2019, 08:30
463
0
Реклама

Верховний Суд не підтримав позицію контролерів, згідно з якою акти виконаних робіт, в яких грошове зобов`язання визначене у євро, не є документами, які дають підставу для включення до складу витрат сум, сплачених нерезиденту.

Суд завважив: ст. 179 ГКУ визначає, що при укладенні господарських договорів сторони можуть визначати зміст договору на основі вільного волевиявлення. Сторони мають право погоджувати на свій розсуд будь-які умови договору, що не суперечать законодавству. Водночас відповідно до ч. 2 ст. 189 ГКУ ціни у зовнішньоекономічних договорах (контрактах) можуть визначатися в іноземній валюті за згодою сторін.

Отже, у разі визначення в актах виконаних робіт грошового зобов`язання у валюті, відмінній від грошової одиниці України, порушення чинного законодавства відсутні.

Джерело: постанова Верховного Суду від 03.09.2019 р. у справі № 802/4826 /13-а

Суб'єктам господарювання, що працюють у сфері ЗЕД, цікавим може бути матеріал "Акт наданих послуг нерезиденту: як оформити" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини