Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Основний працівник працевлаштовується за внутрішнім сумісництвом: як заповнити ф. № 1ДФ

10 жовтня 2019, 14:00
317
0
Реклама

ДФС висвітлила нюанси заповнення податкового розрахунку № 1ДФ, якщо працівник починає виконувати роботу за внутрішнім сумісництвом.

Якщо працівник поряд із своєю основною роботою почав виконувати роботу за внутрішнім сумісництвом на тому ж самому підприємстві, то під час відображення у формі № 1ДФ доходів, виплачених фізособі за основним місцем роботи та за сумісництвом, графу 6 не заповнюють.

Контролери пояснили, що такий висновок слідує з п. 3.7 Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ), затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4. Адже він передбачає, що графу 6 заповнюють тільки на тих фізосіб, які приймались на роботу у звітному періоді. Водночас при внутрішньому сумісництві зміни місця роботи не відбувається.

Джерело: лист ДФСУ від 24.07.2019 р. № 668/2/99-99-13-02-03-13

Податковим агентам може стати у нагоді матеріал "Відображення виплат фізособам у формі № 1ДФ" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини