Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Києву хочуть залишати більше податку на доходи фізосіб

15 жовтня 2019, 14:35
1330
0
Реклама

Зараз норми Бюджетного кодексу України передбачають, що 60 відсотків податку на доходи фізичних осіб, зібраного у місті Києві, спрямовується до доходів загального фонду Державного бюджету України. Водночас, в інших адміністративно-територіальних одиницях це відбувається в межах 25%в. Внесений групою народних депутатів законопроект пропонує внести зміни до БКУ. А саме - закріпити наступне:

- 60%надходжень від податку на доходи фізичних осіб, зібраного у місті Києві, спрямовується до доходів загального фонду бюджету міста Києва;

- 40% надходжень від податку на доходи фізичних осіб, зібраного у місті Києві, спрямовується до загального фонду Державного бюджету України.

Це, на думку авторів законопроекту, дозволить збільшити спрямування коштів на вирішення задач місцевого значення Києва.

У разі схвалення закон набере чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Нагадаємо, що нещодавно народні депутати підтримали у першому читанні за основу проект нового Закону про місто Київ - столицю України.

Джерело: законопроект "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо справедливого розподілу податку на доходи фізичних осіб між державним бюджетом та бюджетом міста Києва" від 10.10.2019 р. № 2254

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини