Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дворічний мораторій для підприємців – пропозиція Президента

16 жовтня 2019, 11:05
2247
0
Реклама

Президент України ініціює мораторій на перевірки ФОПів усіх категорій, крім "ризикових" (на зразок ювелірного бізнесу), терміном на два роки. Про це йдеться у повідомленні на сайті Глави держави.

Таким чином, Президент України відгукнувся на заклики представників малого бізнесу, які вийшли з протестами проти законів "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг" та "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг", що запроваджують електронний чек.

Як зазначила заступник керівника Офісу Президента, згадані закони спрямовані не проти ФОПів, а проти великого бізнесу, який оформлює свою діяльність як групу ФОПів, тим самим зменшуючи обсяг сплати податків. Підприємців лякають необхідністю придбання касових апаратів за шалені гроші, хоча насправді такого обов'язку немає - достатньо буде завантажити собі у телефон безкоштовний додаток, який надасть Державна фіскальна служба.

Заступник керівника Офісу Президента пояснила, що електронні чеки для ФОПів запровадять лише з 2021 року.

Також Державна податкова служба повинна надати вже з 1 січня 2020 року додаток для електронних чеків для безкоштовного тестування всім охочим. За словами Володимира Зеленського, це необхідно для того, щоб підприємці встигли пристосуватися до змін у законодавстві.

Президент також виступив за те, щоб протягом першого року дії закону відповідальність за неправильне ведення звітів була пом'якшена.

Володимир Зеленський запропонував створити Координаційну раду малих підприємців для опрацювання пропозицій з покращення умов для бізнесу. На думку Президента, це дозволить полегшити умови ведення бізнесу для малих підприємців і водночас сприятиме ефективній боротьбі з тими великими компаніями, які використовують спрощену систему оподаткування для ухилення від сплати податків.

За повідомленням Офісу Президента України

Нагадаємо: очікують із 04.10.2019 р. на підпис Президента України ухвалені Радою законопроекти № 1073 та № 1053-1, які несуть суттєві РРО-зміни для бізнесу, особливо для ФОПів. Аналіз вказаних законопроектів викладено в статті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини