Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дозволено добровільне використання національних стандартів

16 жовтня 2019, 17:00
619
0
Реклама

Президент підписав закон щодо гармонізації національної системи стандартизації з міжнародною та європейською практикою. Ним вносяться зміни до низки законодавчих актів, серед яких: Кодекс України про надра, Земельний, Водний, Цивільний, Господарський, Кримінальний кодекси України; кодекси торговельного мореплавства та цивільного захисту України; закони України "Про охорону навколишнього природного середовища", "Про інвестиційну діяльність", "Про товарну біржу", "Про основи містобудування", "Про дорожній рух" тощо.

Ми вже інформували, що відповідний законопроект передбачав:

1) добровільне застосування нацстандартів;

2) недопущення погодження проектів таких стандартів з державними органами;

3) недопущення нормативно-правового регулювання відносин, пов'язаних із розробленням стандартів підприємств, установ та організацій і технічних умов;

4) скасування галузевої стандартизації.

Закон набере чинності через один рік з дня його опублікування, а окремі його норми - аж через три роки з дня опублікування.

Джерело: Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про стандартизацію" від 20.09.2019 р. № 124-ІХ

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини