Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як отримати борги по зарплаті у збанкрутілого підприємства

17 жовтня 2019, 09:00
997
0
Реклама

ГУ Держпраці у Дніпропетровській області пояснило працівникам підприємства, яке перебуває в процедурі банкрутства, що їм робити аби отримати свою зарплату.

Якщо боржника визнали банкрутом, то проводять інвентаризацію та оцінку його майна, після чого ліквідатор розпочинає продаж його майна.

Кошти, одержані від продажу майна банкрута, спрямовують на задоволення вимог кредиторів, у черговості, встановленій ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визначення його банкрутом" від 14.05.1992 р. № 2343-XII.

Тому після порушення провадження у справі про банкрутство підприємства працівник має звернутись до господарського суду із заявою про наявну кредиторську заборгованість по зарплаті. Копію зазначеної заяви направляють розпоряднику майна. Останній зобов'язаний окремо внести до реєстру кредиторів відомості про вимоги щодо виплати зарплати.

Також закон передбачає, що план санації підприємства обов'язково повинен передбачати погашення заборгованості боржника з виплати зарплати.

Всі вимоги щодо виплати заборгованості із зарплати перед працюючими та звільненими працівниками банкрута задовольняють у першу чергу.

У такому разі примусовим виконанням судових рішень займається державна виконавча служба.

За повідомленням ГУ Держпраці у Дніпропетровській області

Про банкрутство юридичних та фізичних осіб йшлось у статті "Кодекс України з процедур банкрутства: банкрутство юридичних і фізичних осіб" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини