Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може неприбутківець розраховувати на бюджетне відшкодування ПДВ

17 жовтня 2019, 10:00
243
0
Реклама

Податківці пояснили, чи має право отримати бюджетне відшкодування неприбутківець, який не є платником ПДВ. Цьому присвячена чергова ІПК ДПС.

Право на відшкодування сум ПДВ з держбюджету має виключно платник ПДВ, який задекларував таку суму у податковій декларації з ПДВ та подав до контролюючого органу відповідну заяву.

Умовою для декларування платником ПДВ суми податку до бюджетного відшкодування, зокрема, є фактична сплата отримувачем товарів/послуг у попередніх та звітному податкових періодах постачальникам таких товарів/послуг.

Якщо постачальнику оплатив за надані ним товари/послуги не отримувач таких товарів/послуг, а інша особа, то у разі виникнення у такого отримувача товарів/послуг від'ємного значення податку за такими операціями у нього відсутнє право на декларування суми ПДВ до бюджетного відшкодування.

До дати реєстрації особи як платника ПДВ право на декларування та відповідно отримання відшкодування сум податку з Держбюджету у такої особи відсутнє.

Джерело: ІПК ДПС від 02.10.2019 р. № 538/6/99-0-04-02-03-15/ІПК

Яку суму від'ємного ПДВ можна задекларувати як бюджетне відшкодування? Про це читайте у матеріалі "Бюджетне відшкодування з ПДВ: яку суму та в які строки повертають" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини