Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін обіцяє новий формат діяльності податківців та митників

17 жовтня 2019, 10:30
733
0
Реклама

16 жовтня Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо удосконалення структури управління в сфері державної митної та податкової політики".

Проект закону, зокрема, запроваджує новий формат діяльності Державних податкової та митної служб у форматі єдиної юридичної особи. Завдяки цьому їх територіальні органи будуть здійснювати діяльність не як юридичні особи, а як відокремлені підрозділи.

Зміни до цілої низки кодексів та законів передбачають, зокрема, наступне:

- надається можливість керівникам Держмитслужби та ДПС делегувати свої повноваження керівникам своїх відокремлених підрозділів (територіальних органів);

- визначаються особливості оплати праці державних службовців Держмитслужби, ДПС та їхніх територіальних органів;

- надається можливість отримувати на безоплатній основі у формі відкритих даних знеособлену інформацію щодо експортно-імпортних операцій, зокрема митної вартості товарів, інформацію про правопорушення;

- розширюється можливість застосування в митній справі електронних документів;

- вилучене митницями майно буде відкрито реалізовуватись на аукціонах через електронні торгові системи (як відомо, нещодавно було анонсовано продаж митного конфіскату через систему "ProZorro").

Очікується, що реалізація норм закону сприятиме зниженню часових та грошових витрат бізнесу під час здійснення митних процедур, наближенню до повної електронізації процесів на митниці.

Водночас керівник ДМС Максим Нефьодов на своїй сторінці у мережі "Фейсбук" наголосив, зокрема, що проект закону зніме питання залежності керівників митниць від регіональної еліти, централізує функції підтримки (кадри, бухгалтерію, інфраструктуру), відкриє знеособлену інформацію з усіх митних баз.

Нагадаємо, що нещодавно уряд схвалив утворення територіальних органів нової Митної служби.

Джерело: Урядовий портал

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини