Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як визначити обсяг пального у разі складання акцизних накладних

17 жовтня 2019, 16:00
197
0
Реклама

Контролери роз'яснили, як бути у ситуації, коли щільність пального згідно з вимірювальною технікою не відповідає даним з сертифікату якості.

До акцизних накладних під час відпуску пального з акцизного складу слід вносити дані щодо обсягу пального тільки на підставі даних вимірювальної техніки, якою обладнаний акцизний склад особи, що реалізує пальне (зокрема, зберігача - при поверненні пального зі зберігання). На цьому наголосили фіскали, відповідаючи, зокрема, на питання: "Чи може зберігач не застосовувати інформацію щодо щільності пального, наведену у сертифікаті (паспорті) якості товару виробника, а використовувати з цією метою показники щільності згідно вимірів власних засобів обліку, виміри сюрвейєрів та іншу інформацію?".

Також контролери відзначили: реалізація пального, отриманого від зберігача, може здійснюватись у обсягах, які не перевищують обсяги пального, зазначені в акцизній накладній, складеній при поверненні пального зі зберігання.

Джерело: ІПК ДПСУ від 17.09.2019 р. № 277/6/99-00-04-02-05-15/ІПК

Більше про нюанси заповнення акцизних накладних можна почитати в матеріалі "Паливні акцизні накладні: нові правила складання" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини