Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обсяг завантаженого і вивантаженого пального відрізняється: як складати акцизну накладну

22 жовтня 2019, 09:15
322
0
Реклама

Контролери вказали, що обсяг пального, який має бути відображений в акцизних накладних під час завантаження в залізничну цистерну (перша акцизна накладна) та вивантаження з неї (друга акцизна накладна), має відповідати фактичним даним такого показника при здійсненні кожної із вказаних операцій.

Водночас на втрати пального (природні втрати при завантаженні/вивантаженні/транспортуванні товару, похибки вимірювань, невивантажуваний залишок в цистерні) платник податку має скласти окрему акцизну накладну (абз. 2 п. 231.1 ПКУ). Відповідні акцизні накладні на обсяги втраченого пального можна складати або при складанні акцизної накладної при вивантаженні пального із залізничної цистерни, або на загальний обсяг втраченого пального протягом звітного місяця не пізніше останнього дня такого місяця.

Джерело: ІПК ДПСУ від 11.10.2019 р. № 735/6/99-00-04-02-05-15/ІПК

Платникам акцизу цікавим може бути матеріал "Паливні акцизні накладні: нові правила складання" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини