Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи подавати звіт про пільги, якщо виявили невраховані збитки за попередній період

23 жовтня 2019, 17:00
315
0
Реклама

Спеціалісти ОВПП ДПС роз'яснили, чи подавати Звіт про суму податкових пільг у разі виявлення неврахованих збитків за попередній звітний період.

Вони нагадали, що розрахунок пільги з податку на прибуток, передбаченої п.п. 140.4.2 ПКУ, здійснюють на підставі показників прибуткової декларації та р. 3.2.4 додатка РІ.

Поряд з цим платник податку на прибуток, який не користувався пільгою та не подавав Звіт про суми податкових пільг, зобов'язаний подати його за попередній звітний період, за результатами якого він самостійно виявив незадеклароване від'ємне значення об'єкта оподаткування минулого податкового періоду (у т.ч. якщо до платника вже було застосовано відповідальність за неподання Звіту за цей період).

Зверніть увагу!

Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання Звіту за період, у якому суб'єкт господарювання користувався податковими пільгами, передбачена п. 120.1 ПКУ (штрафні санкції у розмірі 170 грн) та ст. 163 прим. 1 КпАП (адмінштраф для посадових осіб від 85 грн до 170 грн із урахуванням тримісячного терміну).

На замітку: якщо Звіт подано із порушенням строку за період, за який до нього вже застосовано відповідальність за неподання, то повторно штрафні санкції (за несвоєчасне подання Звіту) не застосовують.

За інформацією ОВПП ДПС України

Звіт про пільги скасовується із 2020 року, детальніше дізнавайтесь із матеріалу газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини