Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Торгівля ювелірними виробами – лише з РРО

24 жовтня 2019, 16:30
3674
1
Реклама

До ст. 9 Закону про РРО, яка звільняє суб'єктів господарювання від обов'язку застосовувати у своїй діяльності РРО, законотворці внесли чергові обмеження.

Так, юрособи-виробники ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння у разі здійснення торгівлі ними змушені будуть з 19 квітня 2020 року застосовувати РРО.

Тій невеликій кількості ФОП, які продавали ювелірні вироби на ринках за готівкові кошти, також встановили аналогічну заборону. Тож і вони з 19.04.2020 р. не мають права торгувати ювелірними виробами без РРО.

Нагадаємо, що єдинникам заборонено торгувати ювелірними виробами на підставі п. 4 пп. 291.5.1 ПКУ.

Джерело: Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг" від 20.09.2019 р. № 128-IX

Повернення товарів у роздробі - на перший погляд, елементарна ситуація, із чим автор цієї статті абсолютно не сперечатиметься. Проте є певні нюанси, яких потрібно дотримуватись, аби не потрапити під приціл фіскальних органів. Читайте про це в статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини