Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помилково отримані кошти повертають правонаступнику: чи можна відкоригувати податкові зобов’язання

25 жовтня 2019, 08:45
303
0
Реклама

В ДПС відповіли про можливість скоригувати податкові зобов'язання у разі повернення помилково отриманих коштів.

Ситуація платника податків ускладнювалась тим, що підприємство, отримавши помилково перераховані кошти від контрагента, нарахувало податкові зобов'язання з ПДВ та склало відповідну податкову накладну. Оскільки контрагент припинив діяльність, передавши свої повноваження правонаступнику, підприємство повернуло вказані кошти саме правонаступнику.

Тут податківці вказують зважати на те, що у разі ліквідації платника податку анулюють реєстрацію його як платника ПДВ. Тому у постачальника товарів/послуг відсутні законодавчі підстави для складання розрахунку коригування до податкової накладної, яка була складена на отримувача, реєстрацію платником ПДВ якого на дату проведення коригування анульовано.

Джерело: ІПК ДПС у Вінницькій області від 08.10.2019 р. № 646/ІПК/02-32-04-01

Помилково перерахували гроші на рахунок іншого підприємства - як правильно вийти із ситуації? Поради віднайдете у статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини