Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінилась база оподаткування з податку на нерухомість – подайте уточнюючу декларацію

29 жовтня 2019, 15:30
520
0
Реклама

Податківці роз'яснили, в який термін необхідно подати уточнюючу декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у разі зміни бази оподаткування.

Вони нагадали, якщо це новостворений об'єкт житлової нерухомості та/або нежитлової нерухомості, Декларацію подають протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об'єкт.

У разі переходу права власності на об'єкт оподаткування від одного власника до іншого, протягом календарного року податок обчислюють:

- для попереднього власника за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому припинилося право власності на зазначений об'єкт оподаткування;

- для нового власника - починаючи з місяця, в якому він набув право власності (пп. 266.8.1 ПКУ).

Фіскали пояснили, що для інших випадків зміни бази оподаткування (зміна ставок або кодів типу об'єкта, введення/скасування пільг, скасування права власності, зміна частки у праві власності на об'єкт тощо) нормами ПКУ та іншими НПА не визначений термін подання уточнюючої Декларації. Тому на вказані випадки поширюється норма пп. 266.7.5 ПКУ. А саме уточнюючу Декларацію повинні надавати протягом 30 календарних днів з дня зміни бази оподаткування.

Джерело: роз'яснення з категорії 106.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Хто та в якому порядку має заповнювати та подавати звітність з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Звітність з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини