Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібно оптовику у разі продажу алкогольних напоїв вимагати у покупця алко-ліцензію

30 жовтня 2019, 10:15
738
0
Реклама

Фіскали вказали, чи потрібно продавцю пересвідчуватися у наявності у суб'єкта господарювання - покупця ліцензії на право здійснення торгівлі алкоголем.

Вони нагадали, що ст.15 прим. 3 Закону № 481 передбачено ряд обмежень щодо продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Проте серед них відсутня заборона на оптову торгівлю алкогольних напоїв та тютюнових виробів суб'єктам господарювання, які не мають ліцензії на право здійснення оптової чи роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Тому, суб'єкти господарювання, які отримали ліцензію на право здійснення оптової торгівлі, у разі реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів не повинні вимагати від контрагентів - покупців ліцензію на право здійснення оптової чи роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Водночас, під час заповнення ТТН на переміщення алкогольних напоїв (форма 1-ТН) у рядку "Одержувач" такої накладної вказують, зокрема, номер і дата видачі ліцензії, що засвідчує право суб'єкта господарювання - одержувача на провадження конкретного виду діяльності.

Джерело: роз'яснення з категорії 115.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Втомились від податкових "сюрпризів"?

Легкий доступ до даних про сплату податків, борги, штрафи та переплати вашого бізнесу.

Як? Отримайте тестовий доступ до сервісу Liga:REPORT, зайдіть у модуль "Стан розрахунків з бюджетом" та завантажте ЕЦП директора.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини