Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Анулювання ПДВ-реєстрації: у яких рядках декларувати технічні податкові зобов’язання

30 жовтня 2019, 14:20
259
0
Реклама

ДПС роз'яснила, що операції, пов'язані з визначенням податкових зобов'язань у зв'язку з анулюванням ПДВ-реєстрації, слід відображати в рядках 4.1 та/або 4.2 декларації з ПДВ та розшифровувати у таблиці 1 додатку Д5 до такої декларації.

Нагадаємо, що у разі анулювання ПДВ-реєстрації, якщо товари/послуги, необоротні активи, суми вхідного ПДВ по яких були включені до складу податкового кредиту, не були використані в оподатковуваних операціях у межах госпдіяльності, платник податку зобов'язаний визначити податкові зобов'язання по таких товарах/послугах, необоротних активах.

Нарахувати такі ПДВ-зобов'язання потрібно в останньому звітному (податковому) періоді не пізніше дати анулювання ПДВ-реєстрації. База оподаткування - звичайна ціна відповідних товарів/послуг чи необоротних активів. Таку вказівку містить п. 184.7 ПКУ. Щоправда, вона не стосується випадків анулювання ПДВ-реєстрації внаслідок реорганізації платника податку шляхом приєднання, злиття, перетворення, поділу та виділення відповідно до закону.

Джерело: роз'яснення ДПС у категорії 101.23 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Про заповнення ПДВ-декларації ми розповідали в статтях сервісу "Інтерактивна бухгалтерія":

"Декларація з ПДВ: алгоритм заповнення (Частина І)";

"Декларація з ПДВ: алгоритм заповнення (Частина ІІ)".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини