Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП отримав грошові бонуси за придбання товарів: як оподатковувати

1 листопада 2019, 08:30
308
0
Реклама

Фахівці ДПС нагадали, що особи, зареєстровані підприємцями, можуть отримувати в тому числі і дохід, не пов'язаний з їх госпдіяльністю

У разі отримання ФОП доходу, який не є результатом здійснення його госпдіяльності, такий дохід оподатковується за загальними правилами, встановленими ПКУ для платників податків - фізосіб. Таке роз'яснення було надане фахівцями ДПСУ у відповідь на питання ФОП-єдинника щодо оподаткування коштів, отриманих у вигляді бонусів за придбання товарів.

Далі контролери конкретизували, що доходи у вигляді бонусів, отримані на поточний рахунок фізичної особи, включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого платника (фізичної особи) як інші доходи та оподатковуються ПДФО і військовим збором.

Джерело: ІПК ДПСУ від 22.10.2019 р. № 943/6/99-00-04-07-03/ІПК

ФОП, а також юридичним особам, що працюють з підприємцями, цікавим може бути матеріал "Які документи повинен надати підприємець для підтвердження підприємницького статусу" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини