Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи подавати ф. № 20-ОПП у разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування

1 листопада 2019, 11:50
347
0
Реклама

Податківці роз'яснили, як внести зміни до повідомлення за ф. № 20-ОПП у разі зміни відомостей про об'єкт оподаткування.

Вони розглянули декілька ситуацій:

1. Змінили призначення об'єкта оподаткування або його перепрофілювали (зміна графи 3 "Тип об'єкта оподаткування"). Інформацію щодо такого об'єкта оподаткування надають в повідомленні двома рядками, а саме:

- в одному рядку зазначають інформацію про закриття об'єкта оподаткування, призначення якого змінюють (у графу 2 вносять значення "6 - закриття об'єкта оподаткування");

- у другому - оновлена інформація про об'єкт оподаткування, який створено чи відкрито на основі закритого (у графу 2 вносять значення "1 - первинне надання інформації про об'єкти оподаткування"), при цьому ідентифікатор об'єкта оподаткування змінюється.

2. Змінили тип, найменування, місцезнаходження, вид права на об'єкт оподаткування та стан об'єкта оподаткування (об'єкт оподаткування не закривають, а тільки змінюють). Інформацію щодо такого об'єкта оподаткування надають в повідомленні одним рядком, при цьому зазначають оновлену інформацію про об'єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни (у графу 2 вносять значення «3 - зміна відомостей про об'єкт оподаткування»).

Зверніть увагу!

У разі зміни відомостей про об'єкти оподаткування, повідомлення за ф. № 20-ОПП з оновленою інформацією подають протягом 10 робочих днів після зміни відомостей про такі об'єкти оподаткування, а саме:

- зміни типу;

- найменування;

- місцезнаходження;

- виду права на об'єкт оподаткування;

- стану об'єкта оподаткування.

Джерело: ГУ ДПС у Полтавській області.

Яку передбачено відповідальність за неподання форми № 20-ОПП, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Повідомлення про об'єкти оподаткування чи об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність. Форма № 20-ОПП".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини