Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Неприбутківець виплачує дохід нерезиденту: хто повинен сплатити податок

4 листопада 2019, 10:30
248
0
Реклама

Фіскали нагадали, що з доходів нерезиденту від провадження господарської діяльності (у тому числі на рахунки нерезидента в національній валюті) утримують податок у розмірі 15%. Таке правило містить п.п. 141.4.2 ПКУ.

Водночас міжнародний договір України з країнами резиденції особи, якій виплачують дохід, може передбачати інші правила оподаткування.

За повноту утримання та своєчасність перерахування до бюджету податку, відповідальність покладено на платників податку, які здійснюють відповідні виплати (п. 137.3 ПКУ).

Отже, при виплаті доходу нерезиденту неприбутковою організацією покладено зобов'язання на таку організацію з утримання податку з доходів нерезидента, який перераховується до бюджету.

Джерело: повідомлення ДПС у Дніпропетровській області

Податковий облік у неприбуткових організацій має особливості, оскільки вони не сплачують податок на прибуток. Проте такі організації повинні подавати до податкових органів звітність. Про неї читайте у статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини