Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна продавати алкоголь в "безліцензійний" період

5 листопада 2019, 10:00
299
0
Реклама

Фахівці ДПС роз'яснили, чи можна займатися роздрібною торгівлею алкогольними напоями у період, коли строк дії ліцензії вичерпано, а нову ще не отримано.

Нагадаємо: ліцензія на роздрібну торгівлю алкогольними напоями є документом, що надає право провадити діяльність з реалізації алкогольних напоїв (тютюнових виробів) за чітко визначеним місцем торгівлі.

Суб'єкт господарювання має право здійснювати торгівлю алкогольними напоями до дати, зазначеної в ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями. В такому разі останнім днем торгівлі буде дата, що передує даті, зазначеній в такій ліцензії.

На період, коли дія ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями закінчилась, а нова ліцензія перебуває в процесі оформлення, суб'єкт господарювання повинен прибрати з полиць магазину алкогольну продукцію, оскільки не має право здійснювати роздрібну торгівлю алкогольними напоями.

Джерело: роз'яснення з категорії 115.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Сьогодні поширеним видом діяльності є роздрібний продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів, оскільки такий товар є дуже популярним серед населення. Тому бізнес, пов'язаний із роздрібною торгівлею алкоголем і тютюном, завжди під прискіпливим контролем податкової. Як же розпочати таку торгівлю на законних підставах і яку передбачено відповідальність у разі порушення правил роздрібної торгівлі? Про це читайте в статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини