Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рахунок за послуги водовідведення як підстава для формування податкового кредиту з ПДВ

6 листопада 2019, 15:10
400
0
Реклама

ДПС роз'яснила, як формувати податковий кредит на підставі рахунка за послуги водовідведення, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, та за послуги з водовідведення дощових стоків, вартість яких розрахована згідно розміру площі території підприємства.

Отримувач послуг може визнати податковий кредит без отримання податкової накладної на підставі рахунку, виставленого їх постачальником. Щоправда, у разі дотримання таких обов'язкових умов:

- постачається послуга (а не товар);

- вартість послуг має визначатися за показниками приладів обліку;

- рахунок повинен містити загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця (постачальника) таких послуг.

У разі формування податкового кредиту на підставі відповідного рахунку дату формування податкового кредиту згідно з п. 198.2 ПКУ визначають на дату складання такого рахунку.

Якщо ж податковий кредит визнають на підставі податкової накладної, дату його формування визначають в загальновстановленому порядку згідно зі ст. 198 ПКУ.

До того ж договором може бути передбачене постачання послуг з водовідведення, вартість яких розрахована згідно розміру площі території підприємства (в т.ч. разом з одночасним нарахуванням вартості послуг з водовідведення, розрахованих за показниками обліку). У цьому випадку підставою для податкового кредиту отримувачем таких послуг є податкова накладна, складена та зареєстрована в ЄРПН платником податку, який здійснює операції з постачання послуг.

Джерело: ІПК ДПСУ від 22.10.2019 р. № 929/6/99-00-07-03-02-15/ІПК

Більше про документи, які заміняють податкову накладну, читайте в статті "Яким документом підтвердити право на податковий кредит, якщо немає податкової накладної" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини