Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощене митне декларування товарів – за новими документами

7 листопада 2019, 08:30
1626
0
Реклама

До митного законодавства уводять такий документ як уніфікована митна квитанція. Вона засвідчуватиме факт справляння органом доходів і зборів грошових коштів, прийняття грошової застави, передачі йому товарів, транспортних засобів на зберігання. Її застосування передбачено Законом України від 02.10.2019 р. № 141-IX. Саме тим, яким визначено порядок функціонування авторизованих економічних операторів.

Також маємо й визначення загальної декларації прибуття. Це повідомлення органу доходів і зборів про товари, призначені для ввезення на митну територію України, у тому числі з метою транзиту, що містить відомості, необхідні для проведення аналізу ризиків з метою безпеки та надійності. Загальну декларацію прибуття подають до органу доходів і зборів, у зоні діяльності якого розташовано пункт пропуску через державний кордон України, де товари вперше перетнуть митний кордон України, до прибуття таких товарів на митну територію України, у тому числі в митному режимі транзиту.

Для декларування у митний режим транзиту товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що переміщуються між ЄС, країнами - членами Європейської асоціації вільної торгівлі, окремими країнами - членами Конвенції про процедуру спільного транзиту та Україною, можна використовувати митні декларації окремих типів, що відповідають типам митних декларацій, запроваджених зазначеною Конвенцією.

Спрощену митну декларацію використовують для декларування та випуску в заявлений митний режим товарів, декларантом яких є підприємство, яке отримало авторизацію АЕО-С і має дозвіл на застосування спеціального спрощення "процедура спрощеного декларування".

Оформлення органом доходів і зборів тимчасової митної декларації уважатимуть випуском товарів у заявлений митний режим.

Джерело: Закон України "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів" від 02.10.2019 р. № 141-IX

В експортно-імпортних операціях нестачу може виявити власник товару або ж митний орган. Це може відбутися як до перетинання кордону, так і після. Про це ми розповіли в статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини